Fyra veckor som vegetarian

Ja ni läste rätt. Igår "firade" jag fyra veckor som vegetarian, och det låter ännu ballare om jag säger att jag inte ätit kött på hela året ^^ 


Jag bestämde mig för att ha en köttfritt Januari nån gång innan årsskiftet, kan ha varit i kombination/som reaktion på det masskonsumerande av kött som pågick där runt jul.

Varför undrar ni? 
Ptja, jag vet inte riktigt, förutom att jag insett att den enda anledningen till att jag äter kött är "för att det är gott" och det är inte riktigt ett hållbart argument i den tragiska förlorade värld vi lever i. Iallafall inte varje dag.

Hur har det gått?
Förvånansvärt smärtfritt ändå, jag har fördrivit månaden genom att bemästra falafel-konsten och det har varit ganska kul. De enda gångerna det är riktigt jobbigt är när jag känner doften av bacon eller de gångerna jag bestämmer mig för att skoja till det lite och åka spårvagn hem istället för buss och jag på den sista biten hem promenerar förbi pizzerian och lukten av kebab tränger in i mina näsborrar. Jag svär att aromen går rakt in till de mest primitiva delarna av min hjärna och kroppen bara skriker "GEMIGKÖÖÖÖTTFÖRHLVETE" ( då har det inte varit så kul att vara vegetarian)

En slutsats av det här lilla experimentet är att jag nog kanske inte är villig att ge upp köttätandet helt, så ni som sitter där hemma och oroar sig över att bjuda hem mig på middag (för det händer ju så ofta nu menar jag...) behöver inte oroa sig. Men när jag är själv kommer jag nog välja vegetariskt ändå. Jag menar, kolla bara på de fantastiska falaflarna jag gör!






One of the many reasons he's got that somethin' somethin'


Det här var vad som väntade min nyvakna hjärna imorses ^^ 

Fredrik brukar ofta lämna små fina lappar till mig när han har sovit hos mig i gbg. Mest för att han går upp så ohyggligt tidigt för att åka till jobbet att det är knappt att jag är medveten om att han ens säger hejdå. Men det är alltid lika fint att hitta ett litet meddelande på olika ställen, det gör den där underbara måndagsångesten lite mindre (:



The biggest tavla in mongo history!

I veckan har jag som vissa av er kanske sett på instagram påbörjat och slutfört ett tämligen stort projekt. En tavla på 0.9x2.6m som är tanken ska smycka ett hål i en vägg i ett hus i Falkenberg som skall fungera som studentboende.

Sjukt kul att få leka med sprayfärg för första gången och sjukt bra att har en pojkvän som är så händig och snäll att han meckar med allt så det bara är för mig att göra det jag tycker är kul, nämligen måla (:





Torsdagsbak

Ikväll har jag blivit bjuden på kaffe hemma hos fröken Elmlund i Krokslätt. Ett kaffebesök som resulterade i att jag fick några extra vuxenpoäng genom att bli utnämnd till förste brödbaks-assistent. Herregud jag har nog inte bakat bröd på tio år(sen hemkunskapen i åttan), och nu fick jag bidra med att göra hål i kakorna och "picka" dom. Att jag dessutom fick med mig en brödkaka hem gör ju inte att jag mindre känner mig som en stolt unge på dagis ^^




Kvällsavrundning



Kvällsdoodlar korpar o ockulta grejer medans Sveriges handbollslandslag sparkar rumpa på tv. Är alldeles för trött för att lägga ner längre tid på grejer ikväll, men vill ändå få ut lite idéer ur huvudet.

Idag har jag (utöver promenerat en mil och lagat vegetarisk middag för två) fortsatt arbeta med det största projektet jag hittills tagit mig an, det mäter upp till 0.9x2.5m men det känns jäkligt mycket större i den här lilla lägenheten. Antagligen därför jag är så trött i huvudet nu. Bilder kommer kanske imorgon (:

Hårfärgsinspiration

Såhär års brukar många fly landet och ta flyget till Thailand för att ladda batterierna och hämta inspiration.

Jag tog budget-alternativet och gjorde Thailand av mitt hår! Gula sandstränder, turkosblått vatten, gröna palmer och blå himmel... Allt i en och samma kalufs!






Vad gör du nuförtiden?

Här kommer en kort (ganska lång) summering av vad jag gjort de senaste tre veckorna, förutom att målat. Vi börjar någonstans runt den 16e December:

Vecka 1
 



Fina killen fyllde år så jag gjorde min plikt som kvinna och bakade en tårta åt honom, givetvis med whisky i.

Jag redovisade mitt grupp-projekt i skolan. Ett projekt som handlade om stadsplanering i Borås. Jag avskyr stadsplanering (gäspar jag bara hör ordet) och är inte så överdrivet förtjust i Borås så ni kan förstå att det är en enorm lättnad/glädje nu när det här är över.

Jag satte personligt rekord på löpbandet på gymmet och lyckades få såna blåsor på fötterna att jag haltade i en halv vecka efter detta (nya löparskor 2014?)

Tillbringade fredagen på Sticky, först själv på Adepts brutalt feta spelning (typ en av de bättre spelningarna 2013), och senare med Joel och Matthias på källarplan.


Vecka 2

Begav mig ner till Falkenberg där jag firade jul med Fredriks familj på julafton. Jag och Fredrik tog över Alicias julklapp och målade med kritor. Det var en fin dag och jag fick många fina klappar, bla ett par nya träningsbrallor och ett par tofflor med vetevärmare i, vilket var en sjukt bra lyckoträff i presentväg eftersom jag nästan alltid fryser om fötterna. Jag fick även en bok och en kofta som jag trånat i mer än ett halvår efter, men båda de presenterna är nästan värda ett eget inlägg så de dyker inte upp här.

Resten av mellandagarna bestod av milslånga promenader och ett biobesök i Varberg där vi såg på Hundraåringen, helt okej sevärd film, 4 av 5 brödrostar.

Sen på fredagen begav vi oss till Falkenbergs utkanter på födelsedagsfest för Beatrice (lucka nummer 24) som slutade i mustaschfest.


Vecka 3

Sen åkte vi hem till mor och far, lade det traditionsenliga jullovspusslet och promenerade på kinnekulle bland vattenfall och tusenskönor. Firade jul med min familj nästan en vecka efter julafton och sen brummade iväg till Göteborg för att fira nyår med "en sexig fisk". En rolig men blöt nyårsafton i sällskap med de finaste (och äldsta) vännerna kombinerat med förkylning resulterade i soff-koma hela nyårsdagen. 

Denna veckan har avslutats på Trädgårn i Göteborg med Gothenburg Sound festival, där vi kollade på Jakobs band "One inch giant" , roliga Freak Kitchen som gör jävligt mycket ljud ifrån sig för att bara vara tre personer och metalgiganterna "At the gates".
At-thefakking-gates, det är typ alla metalbands urmoder, man står där på spelningen och plötsligt förstår man vad all bra musik kommer ifrån. Förutom att något geni i publiken bestämde sig för att de inte var törstiga längre och hivade iväg sin öl över oss och att min rygg är väldigt elakt mot mig för tillfället så var själva spelningen i sig jävligt bra, satte ribban ganska högt för spelningsåret 2014.

I lördags var jag en kort sväng på Trädgårn själv för att kolla in Amaranthe, med blandade känslor. Jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tyckte, själva spelningen var ju egentligen ganska bra, de har jävligt bra scennärvaro och gjorde sitt yttersta för att få publiken att hänga med i energin. Men det är här det bli ganska pinsamt när det är ungefär lika coolt att lyssna på Amaranthe som typ Justin Bieber i de här skäggiga medelålderskretsarna. Förutom att det var hälften så mycket folks där som dagen innan var det knappt en tiondel av energin och stämningen som rådde under fredagens "At the gates" - avslutning var långt borta.



Och nu är det måndag igen, ny vecka, nya äventyr! (fast helst av allt vill jag bara sova och kolla på tv-serier)
 

SÅLD



Denna tavla har hittat nytt hem i Bromma (:
 

RSS 2.0