Shoes to match my hair

Just nu är jag hemma i Göteborg och försöker styra upp mitt liv. Jag har haft en helt fantastisk sommar hittills men det har även inneburit att jag kanske inte ägnat lika mycket tid åt de sommarkurser jag bestämt mig för att att läsa som jag kanske borde gjort. Så just nu tillbringar jag all min tid framför datorn eller med näsan i nån hysteriskt pretentiös lärobok kedjedrickandes kaffe, detta varvas med lätt prokrastinering som att polera alla åttio par skor eller sortera CD-skivor i färgordning i sann Feng Shui-anda. Enda gången jag kommer ut på dagen är när jag bestämmer mig för att gå till gymmet o träna lite.


Men men, jag har iallafall nya skor som matchar håret :D





 

Helgens roadtrip

Helgen inleddes i fredags med att jag och Fredrik körde till Helsingborg (egentligen var det ju bara Fredrik som körde, jag satt mest med och vrålade till diverse låtar som skränades ut från det fantastiska ljudsystem som kommer med en Opel Aguila) tog båten över till Helsingör där vi strögade runt hela dagen, köpte finöl och fulsprit till hyfsad billig peng, åt världens största glass till lunch och satt på bryggan framför Kulturhuset o drack Sangria i ett par timmar. Efter en brakmiddag beståendes av dansk pilsner och Indisk buffé däckade vi ganska tidigt på hotellet.

Morgonen därpå vaknade vi upp till ett mulet Helsingör "underbart!" Tänkte jag då jag tänkte att jag skulle få sporta långbyxor utan att svettas ihjäl hela dagen. Boy was I wrong! Efter en finfin frukostbuffé på hotellet rullade vi vidare i Röda faran mot Köpenhamn, vi körde (Fredrik körde, jag stog återigen för sången) Strandvejen, en arkitektstudents våta dröm (helt galet så många fina hus det finns i Danmark). Väl framme i Köpenhamn hade alla moln mystiskt försvunnit från himlen och jag spenderade en hel dag under den gassande solen i Köpenhamns betongdjungel iförd jeans, vidrigt, svettigt, varmt är några ord för att beskriva känslan. Total eufori och en kalll kår av glädje som rinner genom kroppen är några ord för att beskriva känslan när jag återigen (två år sen sist) stod framför Louboutin-affären i centrala Köpenhamn, jag har bara varit där en gång förut men min inbyggda gps kan på något remarkabelt sätt sniffa sig till röda sulor inom en radie på 150 m. Den totala euforin dog dock lite eftersom det inte riktigt ingår i min budget att köpa skor för 5000 just nu, men att bara få titta och känna på ett par Daffodile är en drog i sig :3 Efter ett tag bytte vi finkultur och dekadens mot street-art och weed-försäljning i Christiania, sjukt kul att få ta del av båda dessa världar i en och samma stad.

Trötta efter en lång dag i Danmark tog vi bron över till Sverige och åkte till Fredriks sommarstuga i Skåne (Beddinge) där hela hans tjocka släkt (de är smala allihop) väntade på oss, lördagskvällen bjöd på lax, vin, godis, lekar och strandpromenad. Natten innehöll både regn och åska och spenderades i tält på tomten.

Eftersom det här inlägget börjar bli lite väl långt nu avrundar jag bara med att säga att på Söndagen svängde vi förbi Emporia på vägen hem, måste fan va det coolaste köpcentrum mina ögon någonsin beskådat, och med en planlösning som nästan är värre än Frölunda torg!


Fredagsglädje

Uppenbarligen hade jag och Räkan kul på toaletten inne på Glädje i Fredags :D

Det var en fin dag med fina vänner som innehöll bland annat islandshäst-ridning, allsång(vrål) till Moulin Rouge och en hel del alkohol.

https://cdn2.cdnme.se/2157766/6-3/pic_51eea01f9606ee2869b0d646.jpg" class="image">


Skrea

#mancandy


Mot falkenberg!

Nu bär det snart av mot Falkenberg och kärleken <3 har packat ner halv lägenheten känns det som, trots att jag knappt ska va borta i två veckor. men ja, kläder för alla väder? jag ska bada,sola, chilla och herr har lovat att han ska mata mig med vattenmelon och jordgubbar :3 #tjockis


Biodejt med Gatsby


Igår var jag och fröken Pilblad på dejt, vi inledde kvällen med vegetarisk buffé på Andrum och sen bar det iväg till Bergakungen för att kolla på "the Great Gatsby", en film som vi båda velat se länge men av någon konstig anledning inte gått och sett innan. 

Jag måste säga att filmen var värd varenda jäkla krona! Boy, vilken vacker film!
Leonardo Dicaprio är helt klockren i rollen som Gatsby och det är en så himla fin historia.
Sen att den är inpackad i en någorlunda modern filmtolning gjorde mig inte så mycket heller. 
Älskar man Moulin Rouge så älskar man det här!

4/5 brödrostar
 

Metaltown 2013

Efter ett års uppehåll (hipstertramsade på hultsfred förra året) var jag nu i helgen tillbaka på Metaltown igen. Och vilken återkomst det blev!

Jag hade två fina dagar/nätter som volontär innan festivalen där jag träffade några balla människor. Torsdagen var ganska lugn då jag jobbat natten innan, byggde camp och kollade på Mustasch, fick se Mustasch o Mickey Dee göra cover på ace of spades, det var... intressant...

Sedan kom fredagen, och jag känner att jag fortfarande lyckas göra ett bra jobb med att uprätthålla standarden på mina fredagar på festival, jag dansade själv till Danko Jones(och till skillnad från Bråvalla så minns jag det den här gången), jag har träffade min brotha-from-anotha-motha, en man i rosa peruk med mer SWAG i steget än vad jag någonsin kommer ha. Jag åt larv som badade i en flaska mezcal, drack flaskan med mezcal och rapade larv i tre timmar efteråt. Fredagen avslutades på episkt vis med ofrivillig crowdsurf under Slipknots spelning och sen lite Kvelertak för att runda av det hela.

Lördagen kröp jag kvidandes ur tältet, innan jag beslöt mig för att gå o lägga mig igen. Lyckades dock ta mig och min bakfylla hem till Högsbohöjd där jag bakishyvlade ost och sov ett par timmar innan jag begav mig tillbaka till området för att runda av hela festivalen med hardcore superstar (vad hände där?), meshuggah och cult of luna (som var magiskt). Nöjd och belåten efter den fantastiska spelningen med cult of luna, galet trött, frusen och bakfull bestämde jag mig för att skippa Korn o åka hem till höjden o sova igen.


Men överlag en finfin festival (:

4/5 brödrostar!


Måndag

Ny dag, ny tröja!


kaos


en sån där dag då hjärnan bara är kaos ni vet.

Vardagsliv

Fint hur likt sommarlovet är tiden innan sommarlovet. Dagarna man är hemma i Göteborg består av plugg, gym och en del prokrastinering. Sen åker man iväg på festival, sen kommer man hem och då börjar det om igen. På torsdag börjar Metaltown och jag har två skrivuppgifter att göra innan dess... >.<


Idag har jag varit o svettats bort lite festivalliv på gymmet, är ändå ganska imponerad över att jag fortfarande hinner/orkar pallra mig dit. Om bara inte ost, bacon,glass och alkohol hade varit så gott hade jag säkert sett några resultat vid det här laget!


Bråvalla

Igår jag hem från Bråvalla, sjukt trött o sliten efter en att ha halkat runt i leran på fin festival med någorlunda manodepressivt väder.
Tur att man hade awesome sällskap under hela tiden som kompenserade även de allra värsta regnskurarna (:

Jag har ändå lyckats hinna med allt det där jag ville göra på festivalen:
- ätit langos ( även om jag inte minns alla måltider )
- druckit varm&kall (bland annat)
- fått se band jag länge velat bocka av på min lista, som ghost, skitarg och rival sons
- röjt skiten ur spelningar som inflames, rammstein och parkway drive
- sjungit o dansat tills jag knappt haft nån röst kvar, som till greenday, danko jones, all time low,paramore och royal republic
- skakat rumpa, skuttat runt o dansat loss till avicci och 2manydjs
- upptäckt en ny favorit, Lindsey Stirling
- hängt med massa underbara människor


Bråvalla får i betyg:

4/5 brödrostar

Kan definitivt tänka mig att återvända!


RSS 2.0