Första festivalen bokad!



BILJETTEN BOKAD! HÄSSLEHOLM NUU KÖÖÖÖÖÖR VIIIII!

SIESTAFESTIVALEN 2012! JAG ÄR SÅ PEPPAD ATT JAG INTE KAN SLUTA ANVÄNDA CAPS!

Torsdag

Tog en tripp till la stada, offrade min lunch för en mocha frappucino på starbucks och sen bar det av till buttericks för att hitta någon slags outfit till lördagens maskerad. Maskeradletandet gick sådär, men jag har iallafall lyckats komma hem med massa påsar med annat D: nu sitter jag på bussen hem till Älvängen, där ska jag kuta till statoil och hämta ut min bikini!


Blomstermannen levererar!

Orkade inte räkna så noga men det var över 40 st! Fortsätter det såhär kommer jag behöva en JÄTTESTOR vas! D:


Första gången som ingen såg





Alla tjejer gör det. I flera år nu har det varit den senaste grejen. Men jag har lyckats leva i min lilla bubbla, lyckligt ovetandes om vad jag missat. Men efter att tiden har gått har jag blivit allt mer och mer nyfiken, jag har känt mig utanför, att jag inte kunnat vara med i "gruppen" av folk som någon gång testat denna aktivitet. Men idag tog nyfiken över. Idag testade jag ZUMBA! För att försäkra mig om allas säkerhet så gjorde jag då inte detta offentligt, och såhär i efterhand ångrar jag verkligen inte det beslutet. Jag tankade ner ett Zumba pass till datorn, drog för alla gardinerna i lägenheten, och satte igång!

Gode gud säger jag bara...
Fram tills idag har jag levt med tanken att jag faktiskt är en ganska bra dansare, att jag har någorlunda koordination och rytmkänsla. Oh boy was i wrong?! Jag stapplade runt i köket lika graciöst som en balettdansande flodhäst! Det funkade jättebra så länge jag bara var tvungen att använda benen eller armarna, men när man var tvungen att kombinera de båda, tror jag att det mer liknade en tranas parningsdans än zumbamoves. Men sen är jag ju medveten om att min koordinationsförmåga inte är den bästa... Hur som helst var det väldigt underhållande att förvirrat "dansa" runt i köket i 45 minuter, och svettig var jag absolut efteråt, så någon slags träning måste jag ju fått :D 

Jag tänker att det kanske kommer se lite bättre ut om jag tränar några gånger i smyg först, så jag kanske får upp min rytm/takt/koordination lite. Efter det kommer jag vara ostoppbar på dansgolvet! YOU JUST WAIT AND SEE! ;D

tisdagsklippet



Fick ett tisdagsryck och klippte lugg!

En tanke...

Alltså, om jag hatar alla människor, oavsett etnicitet, hårfärg, utsprung, matvanor eller vad de har för skor etc.

Är jag rasist då?

Med detta vill jag ha sagt att min tilltro till den mänskliga rasen just nu ligger och skrapar nere vid fotknölarna. Och den ökade inte direkt med att de äckliga sakerna (människorna) snodde min plånbok i fredags. Jag fattar inte vad man har för liv när man gör så, hur fattig kan man vara liksom? HAR NI INTE FÅTT NÅN UPPFOSTRAN?! VAR ÄR ERA FÖRÄLDRAR?! ANTAGLIGEN HAR DE "GLÖMT" KVAR ER NÅGONSTANS OCH ALDRIG LETAT EFTER ER SEN DESS! DET ÄR IALLAFALL VAD JAG SKULLE GÖRA OM JAG FICK BARN SOM ER! !

Seriöst, jag hade kunnat ge dem de trehundra spännen jag hade i kontanter om jag bara fick behålla resten D:
Plånboken hade jag dessutom fått i julklapp av min syster för ett par år sedan, och den var en såndär pryl som jag var så nöjd med att jag inte kände nåt behov av att byta/förnya, vilket ( för er som inte känner mig såväl) är hyfsat sällsynt.

FAAAAAAAAAAAAAAAAACK!


Kompis !

På powerwalk med min träningskompis!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/2157766/images/2012/pic_195438775.jpg" class="image">


Till det aset som stal min plånbok igår.

Jag hoppas du dör. Eller nej, jag hoppas du trampar på lego och klämmer fingrarna i en bildörr.


Arkitekterna



Fredag kväll och snart kommer det bli utgång med arkisarna. Elin har bokat bord åt oss på Bitter och sen får vi se vart kvällen leder oss.

Hoppas det blir lika kul som sist vi skulle gå ut och "ta en öl".

Piiis aut!

Mamma har gjort det igen!



Prekkans halsduk dök upp i brevlådan idag, nu är det bara för honom att vänta en vecka på att den skall överlämnas till honom :D

Känns bra att hålla min mamma sysselsatt om kvällarna.
Har påpekat för henne att hon skulle kunna tjäna en slant på att göra dessa halsdukar och sen sälja dem. men hon har så mycket annat för sig lilla mor.

Nu sitter jag med blekmedel i håret, håll tummarna för att allt hår inte trillar av!

Heppåre!

torsdag



Har precis haft ett första möte med den enda psykologen jag träffat som faktiskt verkar vettig.
Det kändes väldigt skönt faktiskt, att prata med någon där man får känslan av att allt man säger inte låter helt kokko eller helt normalt.

GOOOD MORGON!



GOOOOOOOOOD MOOOORGOOOON!
Morot, Kaffe och fruktsallad med Keso!
Ser ni det röda i skålen? gissa vad det är? ja just det ja, JORDGUBBAR!
Jealous? I thought so.



Min träningspartner

Idag har jag gått och skaffat mig en träningskompis!
Han kallas för Molle och bor granne med mig och Niclas. Han flyttade in ungefär samtidigt som mig men det är först nu jag vågat fråga om han vill följa med ut på en runda.

Trots att han är yngre än mig så är han extremt vältränad, han består nästan bara av muskler och hår. Jag hoppas att jag en dag med hjälp av Molle kommer få lika bra kondis som han .

Åh glömde säga! Molle är en retriever på 9 månader! :D

 


Tower of architecture



Idag har vi byggt "rum" av 75cm kartong. sen byggde vi ett hus av dem.
Min är längst ner till vänster, blev lite nervös när de började stapla med min, eftersom jag inte limmat fast mig utan alla fogar bestod av häftmassa, konstigt nog så höll det ändå :D

OJ OJ OJ VILKEN MÅNDAG!

Den här veckan har inletts med en rivstart! hunnit med mer saker idag än vad jag vanligtvis orkar med på en hel vecka känns det som som

idag har jag:
  • kokat kaffe på morgonen
  • varit på föreläsning
  • börjat skissa ordentligt på det nya projektet i skolan
  • handlat
  • ätit lunch OCH middag beståendes av lagad mat (om man räknar varma mackor som lagad mat)
  • LAGAT MAT!
  • varit hos läkaren
  • diskat
  • tvättat
  • motionerat (JOGGAT!1!one!)
  • pratat med mamma i telefon
  • bokat om ytterligare ett doktorsbesök

Av allt dessa tänkte jag bara prata lite mer ingående om vad som gör de punkterna med fet stil lite mer intressanta än de andra.
Jag har alltså lagat mat, för er som inte känner mig såväl kan jag bara säga att jag inte riktigt, som kvinna, funnit min rättmätiga plats i köket. Mina kulinariska specialiteter brukar sträcka sigg till att jag saltar på min rostade macka med nutella, eller att jag faktiskt engagerar mig i att göra stavar av moroten istället för att bara äta den hel. MEN, nu har det alltså hänt, förra veckan gjorde jag pannkakor, i lördags gjorde jag tacos, OCH idag hjälpte jag till att laga fläsk med löksås till middag och till lunch så öppnade jag faktiskt en burk tonfisk, hyvlade ost och värmde mackorna i mikron! 

Hos läkaren gick vi igenom provsvaren på de blodprov jag slet så hårt för att få tagna förra veckan. Jag påpekade även det som tanten hade sagt på vårdcentralen till mig om att vissa prover inte kunde tas efter halv tio för att man då inte fick ett korrekt svar, och att det kanske vore bra om jag fick veta det till nästa gång. Hon tittade på mig som om jag påstått att Elvis fortfarande lever... Hon hade tydligen aldrig heller hört talas om den där fåniga "regeln" :D

Sedan, den största och viktigaste nyheten av alla! Det största som hänt sedan osthyveln uppfanns, sedan Kronprinsessan Estelle föddes, sedan Twilight släpptes på DVD. Idag har Sockermongot sprungit sin första kilometer det här året. Frivilligt då, måste tilläggas. Jag har alltså inte sprungit för att hinna med bussen eller blivit jagat av vargar. Jag har på helt egen fri vilja valt att springa istället för att gå. Ni förstår nog inte riktigt hur stort det här är... Jag tror att jag blivit smittad av den rådande hälsohets som hela Sveriges befolkning har levt efter sedan årsskiftet. Jag insåg liksom att jag inte vill vara den enda som står där på playan i sommar och ser ut som en madderfaking valross. Jag hoppas min hälsohets håller i sig ett tag till...



Be cool, stay in school kids!

Måndag woop woop!

Jag målar inte naglarna så ofta, kan bero på att jag oftast har en tendens att bli lite överambitiös när jag väl gör det...


En raritet

Skåda denna ytterst sällsynta bild av ett sockermongos organiserade garderob!

Vanligtvis brukar minst halva garderoben befinna sig på golvet, så jag var helt enkelt tvungen att dokumentera denna händelse.


Lördag

Ikväll är det jag som är kvinnan i köket!


Lördag morgon



Oh theres nothing like nytvättat rött fluff!

Min intressanta morgon på vårdcentralen dag 2

Ja! Idag ställde jag klockan på 7.15 så jag kunde vara på vårdcentralen i tid för att hänga på låset. Kommer dit ca 7.55 och det är REDAN tre personer framför mig i kön?! D: de öppnar liksom kl8.00(!)

Efter detta gick allt bra och smidigt iallafall, att bli inskriven som "gräddfil" i datorn är tydligen någon slags kod för att de skall vara extra trevlig och tillmötesgående mot en, sådär nästan FÖR trevlig ni vet.

Tanten som skulle ta blodproverna behandlade mig som ett litet barn. Trots att jag påpekade att jag är ganska van vis nålar och väldigt van vid att de oftast brukar behöva sticka mig mer än en gång för att hitta mina hala blodådror.

Hon frågade mig med sin mest pedagogiska dagisröst om det var spöken jag tatuerat in på underarmen?

Jag påpekade då för henne att det var STJÄRNOR och inte några( jävla) spöken.

Hon sade då att hon kände igen dem från något barnprogram

Jag svarade då men min mest pedagogiska röst att de faktiskt var från Super Mario.

Hon tittade frågande på mig

Ett TV-SPEL?!

Då verkade det ringa en klocka i huvudet på henne, för sånt där höll ju hennes barnbarn på med.

Jag blev genast på bättre humör, verkligen... Inte

Ca 8.40 var jag iallafall hemma och redo att kasta mig över kaffekoppen. Måste vara någon form av tidsrekord för personalen?

//piis!


Min intressanta morgon på Vårdcentralen





Meow you doin?

Själv har jag haft en ganska intressant morgon på vårdcentralen i Älvängen...
Har blodprover som jag måste ta inför ett doktorsbesök nästa vecka och de instruktioner jag fått innan var att dessa skulle tas på morgonen innan jag åt frukost. Så runt kvart i nio imorses pallrade jag mig iväg till vårdcentralen, med huvudvärk och kaffeabstinens. Jag lyckades iallafall anmäla mig i luckan och hitta till provtagnings-väntrummet.

Där jag satt jag på min ända och kollade på Nyhetsmorgon på tv och spelade Draw Something på min ifån från kl 9.15, till klockan 10.10 cirkus.
DÅ! Det ÄNTLIGEN är min tur! 

Ärligt talat förstår jag inte vad de kan göra som tar så fruktansvärt lång tid?
fikapauser? mycket skvaller? fixa håret?
För när man väl kommit in i provrummet tar ju besöket max fem minuter?
Är det någon som är insatt i den svenska vården så får ni gärna berätta för mig
VAD SOM TAR SÅ JÄVLA LÅNG TID?!
ungefär såhär utvecklades mitt humör också, lugn till en början men allt mer och mer irriterad,
(antagligen för att jag inte fått nån frukost).

Iallafall, när det var min tur så klistrade jag på det fina leendet och vandrade glatt in i provrummet. Räckte fram pappret som jag fått hemskickat till sköterskan, hon läser snabbt igenom det och sen säger hon följande:

"oj då... vissa av de här proverna måste tas innan halv tio, annars får man inga korrekta värden, och då vill jag helst inte dela upp proverna, så jag kan tyvärr inte ta några prover på dig idag"

jag: "... ja...ha... ... ... (seriöst?)"

Tyvärr har jag då nackdelen att ha fötts med någonslags artighetsgen då jag inte kan vara otrevlig och skrika på folk, när jag blir arg. (om det inte handlar om Handboll) Fast jag egentligen hade lust att skrika något i stil med:

" MEN JAG HAR JU FÖR FAN SUTTIT HÄR SEN KVART ÖVER NIO OCH VÄNTAT?! KUNDE DU INTE TÄNKT PÅ ATT KOLLA DET TIDIGARE DIN INKOMPETENTA CROCTOFFELBÄRANDE KÄRRING?! KAN DU INTE BARA TA DE DÄR JÄVLA HORPROVERNA SÅ JAG FÅR GÅ HEM OCH ÄTA MIN FRUKOSTJÄVEL NÅNGÅNG ?! "

Men istället skrattade jag lite åt saken och påpekade lugnt och vänligt att jag faktiskt varit där innan halv tio.

Men självklart kunde hon inte göra nåt åt det idag utan rekommenderade att jag skulle återkomma imorgon.
Men då var inte hon där, för då hade hon semester... SEMESTER?! 
Hon la dock in mig i systemet för provtagning imorgon bitti, med noteringen "gräddfil" (dude wtf?)

Så imorgon är det jag som hänger på låset till vårdcentralen med Gösta, Asta och Sven och de andra coola kidsen som föddes för typ 100 år sedan...


En dag vid röda sten i bilder

Har haft en ofattbart vårig eftermiddag vid Röda Sten med Rasmus och Sarah.
There's nothing like architectstudents när de sätter igång med att studera byggnader.
Anledningen till att vi var just där, förutom att det var en asball plats, är för att vi i vårat senaste projekt i skolan skall projektera en ateljébostad vid platsen.

Det var en fantastiskt solig eftermiddag att bara sitta och glassa i solen, som jag även insåg på min promenad genom staden hem att resten av göteborgs invånare också tyckte. 

Kände mig lite mobbad som glömt mina solbrillor hemma, som tur var hade rasmus ett extra par i väskan som passade min eminenta schtekar-stil utmärkt!













såhär ser Älvsborgsbron ut underifrån

Anteckningar från dagens föreläsning.


GCB


Hysteriskt roligt första avsnitt!

Amanda Vaugn flyttar tillbaka till sin mor i Texas efter att hennes make dött i en skandalomsusad bilolycka.
Där stöter hon på gamla high school-karaktärer som fortfarande är upprörda över hur Amanda behandlade dem på den tiden.

Första avsnittet har premiär på Kanal 5 den 27 Mars (=

Den där känslan man får...



Den där känslan du får när du springer på något så här fantastiskt i matbutiken!

Awesomeness in a jar, A BIG JAR!

the lying game

SÅDÄR KAN DET INTE SLUTA?!?!?! 
VAD HÄNDER?
VAR ÄR AVSNITT 21?! FINNS DET ENS ETT AVSNITT 21?!
MÅNGA FRÅGOR SOM BEHÖVER SVAR HÄR; JAG ÄR UPPRÖRD ARRRRRRGH!







Måndag

Tar min nackspärr och rör mig inåt stan för att möta upp med Fröken Elmlund. Känns lite sneaky att ha skippat skolan idag... Men imorses kunde jag typ inte röra mig och jag är fortfarande inte i form att skissa en hel eftermiddag. Hoppas att lite kaffe och Räkan ska bota allt!


AAAJ AJ AJ



Vaknade imorses och kunde inte röra på huvudet...
Nackspärr deluxe, WOOOOHOOOOOOOOOO! eller inte...
Efter en antagligen er än rekommenderad dos smärtstillande har jag nu lyckats få på mig ordentliga kläder och sörplat i mig det obligatoriska morgonkaffet.

Egentligen så har jag ju mig själv att skylla på att jag satt mig i denna situationen.
MEN när man är ute och dansar en lördagskväll så går man ju alltid all in, hur ont det än kommer att göra dagen/dagarna eteråt.

DET ÄR SYND OM MIG! AAAAJ! =(

Den där känslan...

Den där känslan ni vet, när man kommer hem och ens mamma har virkat in en pall och klistrat servetter på hattboxen. Ni vet vilken jag menar va?


Torsdagsmorgon

Igår hade jag shorts och vårjackan på mig...
Idag har långkalsongerna och mössan åkt på igen.
OH SWEDEN HOW I LOW YOU!

STOP KONY



Where you live, shouldnt determine if you live.

När du ändå sitter vid datorn och slösar bort tid, kan du offra en halvtimma av ditt liv och se den här dokumentären.

Bakissemla

Efter att måndagsölen blev till väldigt många måndagsölar så kan jag väl påstå att jag inte gjort sådär väldigt mycket idag. Blev överraskad av Niclas med en semla, inte vilken semla som helst heller, årets semla i GP. Kan förstå varför.


Mobilblogg

Påväg in till stan med bussen nu. Det känns så skönt nu när alla kurser närmar sig sitt slut och man faktiskt kan ta sig en liten stund till att njuta av livet. Det är ganska fascinerande hur mycket bättre man kan må av att solen äntligen tittar fram igen och det är ljust när man åker till skolan på morgonen. Fast å andra sidan har ju ända sedan gymnasiet hävdat att jag är semi-foto-trof...alltså att jag får hälften av min energi från solljus.


MÅNDAGSPEPP



GOOD MOOOOORGOOOON! JAG HAR VARIT UPPE SEN SJU OCH DRUCKIT TRE KOPPAR KAFFEEE MEN DET SYNS INTE!

Tänkte bara stjäla några sekunder av era liv för att skryta om min sagolika-fabulösa-makalösa-frukost uppfinning.

Apelsin+Keso+Kesella Vanilj = Ris-ala-malta! Fast på nyttigt vis :D

Söndag

Har haft en asskön dag som bestått av ingenting! jag har suttit i soffan, ritat och kollat på serier på datorn hela dagen.  Skönt med en helg där man gör ingenting en hel dag, och det är helt okej! 

Igår var vi på Bamboo med Emelie och Johan, vi käkade mongolisk buffé, det var naaaaaaaajs!

Eftersom jag har bränt bort alla mina hjärnceller på amerikanska tv-serier idag har jag inte så mycket att skriva om. Det kanske lossnar imorgon.
Piis aut!

VÅR!

Solen skiner och jag premiärgår mina Malene Birgers officiellt! Och nej, jag köpte dom faktiskt i oktober så jag har fortfarande inte brutit mitt förbud ^^


Trollunge


Jag hör min mors röst i huvudet:

"Du måste gå ut i det fina vädret och få lite dagsljus, TROLLUNGE!"

vet ni vad det innebär?

PLUGGPAUS! :D

Gissa vem?



Taking a therapeutic break trying do master the art 
instead of mastering the art of construction.

Någon som kan se vem denna början av en teckning ska föreställa?

RSS 2.0