Är i Köpenhamn

Har precis checkat in på bella sky hotel i köpenhamn! Typ snyggaste hotellet ever, och vi har högtalare från tvn i badrummet :D


Banksy och bokmässa

Att vara ekonomisk har aldrig riktigt varit min grej.
I helgen var det dags för den årliga bokmässan och jag tänkte då för en gångs skull gå dit med en limiterad budget, det gick sådär...

Nuförtiden kan man tydligen betala både med kort och faktura upptäckte jag.^^

Jag kom därifrån med mer böcker än jag orkade bära i stort sett men än så länge har jag inte ångrat en enda.
Den bok jag är speciellt nöjd med och mest kär i är den här boken på bilden, helt fantastisk både i text och bilder!

Banksy är helt fantastisk!





här är mina favoritköp från bokmässan (:

Im sexy and I know it




SÅ JÄÄÄVLA BRA :D roligaste musikvideon på länge

LMAFAO åt LMFAO så att säga :D

IIIIIIIIIIIH!



the picture says it all <3 (Ruthie Davies fall'11)

Min timma på Apoteket



efter att ha överlevt två dagar i regn och rusk på Bohus Malmön med klassen pallade jag inte ritkigt med min hemska förkylning längre. När jag vaknade (kl.6) igår morse hade jag knappt sovit någonting och dessutom tappat rösten på köpet. Ringde till Vårdecentralen i Älvängen men de hade ingen tid förrän tidigast idag (deras läkare var också sjuka). Blev då tipsad om att ringa till Nols vårdcentral där jag fick en tid senare samma dag. Så jag satte mig på bussen till Nol och det tog doktorn max en minut att konstatera att jag hade halsfluss (HALSFLUSS!) det kan förklara varför jag varit så förbenat sjuk i snart en vecka nu... Doktorn frågar om jag är allergisk mot pencilin och jag erinrar mig om en incident med kåvepenin när jag var typ sexton och hade prickar över hela kroppen, han skriver då ut ett recept på något annat som skickas elektroniskt så det är bara för mig att hitta närmaste apotek.

Satte mig på bussen tillbaka och väl hemma i Älvängen tog jag långa benet först till Apoteket. Vad jag inte visste då, men vet nu är att det skulle ta mig ungefär en timma innan jag kom från apoteket.

Tar en nummerlapp och kommer direkt fram till disken. "phän-siii-liiin" väser jag fram med den lilla röst jag har.

Tanten i kassan konstaterar att doktorn skrivit ut ett recept på någon medicin som inte gått att få tag på på flera månader...
" jag får ringa till doktorn och prata med honom" säger hon.
Hon återkommer ganska snabbt och meddelar mig att doktorn är upptagen och ska ringa tillbaka när han är ledig, men att jag får sitta och vänta om jag vill. Jag sätter mig snällt i väntrummet och hostar på alla som kommer i närheten, efter tjugo minuter börjar tankarna om att lägga sig ner och sova en stund bli allt mer lockande...

Då kommer tanten fram till disken igen, jag skyndar mig fram ihopp om räddning, men hon ser förbryllad ut.
"konstigt, doktorn har gett dig alldeles för svag dosering (på medicin nr.2), jag får ringa upp honom igen..."

Sätter mig ner igen, dröjer typ en kvart till innan hon får tag på doktorn, hon kommer tillbaka och börjar behandla receptet i datorn.
"jag ser här att vi bara har en flaska av medicinen kvar och du ska ha två... ska kolla om... nej det fanns inga fler att få tag på... men kanske en stor flaska då...nehe de fanns inte alls... jaha jag får väl ringa doktorn igen"

Vid det här laget har mitt tålamod börjat ge upp och jag väser vädjande fram " dhet ääähr okej mhäd Kåhvepänin, hjag bhlev bhara lhiteh phrickihgh shist"

"nej men herregud, jag ringer doktorn igen, vi ska nog ordna det här" sade tanten en aning stressat, för hon såg hur livsenergin sakta rann ur mig.

Sätter mig ner igen och TILLSLUT kommer hon fram med en fin liten vit och lila låda som innehåller min medicin, och sen en flaska hostmedicin på det.

Sen är det bara det att när jag ska betala, då vägrar systemet ta emot betalningen från mitt kort (!!!! D:) börjar fundera på om gud inte vill att jag ska bli frisk och om jag bör se det som ett tecken... Men efter 6 försök och två olika kassor senare lyckas jag genomföra min betalning och får gå hem!



Smygtitt på det nya tavel projektet!


En liten smygvisning av vad som komma skall ^^





Bild på Gadden

Här kommer en första bild på tatueringen jag gjorde förra veckan, den läker superfint och ser bättre ut nu än vad den gör på bilden som är tagen i fredags. Hoppas alla kan se vad det står (:
Det var min fina vän/bror Jörgen som gjorde så att jag fick upp ögonen för detta citat (Hank Moody, Californication) och elak som jag är så lyckades jag omedvetet sno hans tatueringsidé .__.




Nya tatueringen har iallafall gett mersmak!

Och mamma som bara trodde det var "en fas" i livet jag gick igenom  när jag skaffade mina första för typ tre år sedan :D

RÖSTA PÅ SOCKERMONGOT!



http://nelly.com/se/libresse/92b5011f-364b-4fd5-b0fa-05cd06d51524


SNÄLLA RÖSTA PÅ MIG!


Jag är fattig student nu, så jag behöver något som hjälper min skobudget på traven lite (:

Curtains, we has it

Igår kom mami och papi förbi, pappa hade med sig blomma och morötter och mamma hade med sig gardiner som hon sytt upp av det tyg vi köpte på IKEA för någon månad sen (: Nu börjar lägenheten se mer hemtrevlig ut och den känns allt mer och mer som mitt hem också (:

Pikachu har givetvis flyttat med han också (:







12 000 arkitektidéer på 2 timmar!

idag har vi haft vår första övning inför teckningsveckan som inleddes idag, här är delar av resultatet (:














Sockermongot på upptäcksfärd!



Ibland när jag slutar tidigt så brukar jag ta mig en promenad genom Göteborg istället för att ta bussen till Centralen. Idag var en sån dag och på köpet förutom en fin promenad hittade jag även det här galleriet på Götabergsgatan.






Jag blev väldigt förtjust i de verk som stod i fönstren (gjorda av Robert Hilmersson), speciellt inspirerande eftersom vi har hållt på med collage i skolan nu. Surfade in på deras hemsida och såg att i Oktober så kommer de ha utställning med bl.a Banksy (!) gjorde sockermongot lycklig och har redan skrivit upp datumet i kalendern :D 

Någon som vill följa med och se på Banksy i Oktober?





Inspirerad av all denna konst svängde jag förbi Panduro och köpte decoupagelim och vanliga limstift. Plockade på mig massa gratistidningar på vägen hem för jag har dille på collage just nu och mitt och Niclas sovrum saknar fina tavlor på väggarna^^

Utanför Panduro, parkerad mellan en gammal röd SAAB kombi och en vit Mazda stod det en GUL BIL!

Sen fick jag även trevligt sällskap av Lowe på bussen hem till Älvängen, skönt att inte alltid sitta själv (:

Det var sockermongots dag i stora drag.

Ha de GÖTT!

sockermongots onsdagsprojekt


FÖRE:

EFTER:

Vilken episk tisdag!

Hade en väldigt bra dag igår! :D

Fick ytterligare ett Alexander McQueen armband av världens finaste pojkvän, hittade sockermongo-trocadero på Ica när jag gick och handlade, hämtade posten och hittade en RHCP-skiva från mamma i brevlådan.

Hade myskväll med Niclas lagade mat, såg på Pulp Fiction och bakade världens mest episka kaka "cheesecake swirl chocolate brownie" som var lika god som den lät :D

Im on a roll liksom...








Mina begåvade klasskamrater


Idag har vi haft utställning av de projekt vi jobbat med sen i fredags, uppgiften var att göra ett kollage på 50x50cm inspirerat av orden "arkitektur för mig är..."

Det var hur kul som helst att se resultatet, allas kollage var verkligen superfina och en del skulle jag nästan vilja sno, plocka med mig hem och hänga upp på väggen ^^

Livet på Chalmers är NICE


















En helt vanlig lördag

En helt vanlig Lördag i Ytterby bestod av en kräftskiva för 20 personer i en hyfsat liten etta.
Det bjöds på snaps, skaldjur och sång, vissa tog av sig byxorna, andra delade skjorta. En helt vanlig Lördag som sagt. En aning trångt vid matbordet dock.

Men som man säger, finns det hjärterum så finns det stjärterum (:











Förra veckans hajk i bilder!

Förra veckan var vi arkitektnollor ute på äventyr i den vilda djungeln vid "mossen", vid ett motionsspår typ 1km från Chalmers. Vi byggde vindskydden vi hade fått projektera veckan innan, det var väldigt kul och en gnutta kallt.^^






Mr. Kowalski kom och studerade vårt bygge^^

vårt fina tält :D



RSS 2.0